Ut av VM, men Raymond har likevel vært best i WC i år

Raymond Gaassand Straume ble stoppet av en streng lege i kvartfinalen i VM på grunn av kutt. Men lørdag mottok han beviset på at han har vært best i verdenscupen i -75 kg i år.

I andre runde mot marokkanske Soufiane Marzaq i kvartfinalen i VM, ba dommeren om en pause og tilkalte legen. Raymond Gaassand Straume hadde fått et kutt over høyre øye.

– Jeg vet ikke om det var en skalle eller en albue, men kuttet var ikke stort, sier trener Morten Saksvik.

Legen mente at skaden var så alvorlig at han ikke ville tillate Raymond å fortsette. Legen har alltid siste ordet i denne idretten, og dermed hadde ikke dommeren noe annet valg enn å tilkjenne seieren til marokkaneren.

Raymond var selvfølgelig skuffet, og det var Morten Saksvik også.

– Med litt vaselin hadde Raymond kunnet fortsette kampen uten problemer, så dette var strengt. Det var det flere som påpekte. Men legen er allmektig, og det skal vi tross alt både respektere og være glade for, selv om det er surt akkurat når det skjer, sier Morten Saksvik.

Etter en lang sesong hvor mye av fokuset har vært å på world cupen og hele seg etter en kneskade, har Raymond levert en imponerende sesong. For andre året på rad har han vunnet world series, verdenscupen, sammenlagt i klassen – 75 kilo. Lørdag mottok han det synlige beviset på sammenlagtseieren under et arrangement under VM i Antalya i Tyrkia.

– Det er en svært sterk prestasjon av Raymond å vinne verdenscupen to år på rad. Det har blitt jobbet veldig godt, og han vinner fortjent. Nå er det på tide med litt fortjent hvile og suge litt på karamellen, før vi ser frem mot kommende sesong, sier Morten Saksvik.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *