To sølv og to bronse i Rimini

Fana Kickboxing klubb stilte denne helgen med fem utøvere under World Cup Bestfighter i Rimini, Italia. Årets store høydepunkt i Rimini var et stort stevne med over 2400 påmeldinger i alle WAKO-grener. Resultatet ble to sølv og to bronsemedaljer i fullkontakt og lettkontakt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Fra Fana Kickboxingklubb stilte Raymond Gaassand Straume i – 75 kg og Patrick Gaassand  Straume  i – 71 kg.

I lettkontakt deltok Christine Hagatun – 60 kg, Olina Karin Fossdal  – 60 kg, Toby Biermueller  – 94 kg og + 94 kg og Charlotte Midtun  + 65 kg.  Olina Karin Fossdal stilte også i kicklight i – 60 kg.

Raymonds beste sesong

I Rimini åpnet Raymond Gaassand Straume med kvartfinale mot russiske Iurii Zamikhora. Det var en kamp der Raymond gikk i ringen med god selvtillit og fikk vist seg fra sin beste side. Kryssene satt, forarbeidet fungerte i variasjon med temposkifte og en pottetett guard der han straffet russeren hver gang han prøvde seg. En klar 3-0 seier mot en russer som måtte konstatere at han møtte sin overmann.

I semifinale møtte Raymond italienske Duccio Travaglini.  Raymond hadde kontroll på store deler av kampen der han fikk vist mer av sitt repertoar med sparkene sine. Ved flere anledninger traff han godt med sparkene mot kropp og spesielt hodet. Raymond var tett i guarden og kjempet godt mot en ivrig italiener som tålte mye juling, men Raymond tok seg videre til finalen med en klar 3-0 seier.

I finalen møtte han Illia Matveev fra Russland. De to møttes også i finalen i 2016, og Raymond møtte samme utøver i 2016-finalen og da tapte han klart. Denne gangen var russeren meget aggressiv og sterk . Han presset Raymond gjennom store deler av kampen, men Ray kjempet helt til siste sekund. Raymond møtte helt klart den beste russiske utøveren denne sesongen, og tapte kampen 3-0. Raymond har tatt noen utrolige viktige steg denne sesongen for å kunne måle seg mot de beste utøverne i verden.

Denne sesongen har Raymond nå tatt to gull og et sølv på verdenscupstevner, og det skyldes at han nå stoler mer på sin egen stil, samt at erfaringen gjennom mange sesonger i toppidretten nå betaler seg.  Raymond har tatt mer ansvar for egen utvikling, og har lykkes med det han jobber med i klubb og landslag. Han kan se tilbake på sin beste sesong i karrieren, og vi gleder oss til vinteren der han skal forberede seg til EM i november.

 

Solid kamp

Patrick Gaassand Straume var i aksjon i fullkontakt -71 kg allerede på fredag, og møtte tidligere europamester Ilya Ushaev. Patrick entret ringen uredd,  komfortabel og med tro på at han kan prestere godt mot de beste. Han varierer mellom sin bevegelige stil og en tett guard der han treffer godt når han først bestemmer seg.

Russeren har en knapp ledelse med tre treff gjennom første og andre runde. I tredje runde bestemmer Patrick seg for å presse mer og får russeren bakpå ved flere anledninger. Han treffer klokkeklart med høyre hooken sin, og skremmer russeren til å bevege seg i ringen.  Ved flere anledninger prøver russeren å treffe Patrick med turnkick som han blokkerer. Med under ett minutt igjen av av kampen blir Patrick truffet med en turnkick som brekker ribbeinet hans. Han tar telling, men er bestemt på at han skal reise seg før han blir talt ut. Trener i ringhjørnet, Felipe Valdes bestemmer seg for å kaste inn håndkleet og avslutte kampen. Helse er alltid viktigst og dermed taper Patrick kampen.

– Jeg følte jeg gikk en grei kamp, og hadde mental ro i ringen. Jeg visste motstanderen var sterk, men følte at jeg satte meg i respekt, sier Patrick.

Han må fortsette progresjonen for å kunne slå de beste, og det vil han. Nå venter det en måned med hvile og restitusjon før han starter gradvis med trening igjen.

 

Bra comeback

Olina Karin Fossdal er akkurat kommet tilbake fra skade i foten, og møter den italienske landslagsutøveren Flavia Veronai sin første kamp. Hun starter bra med en annen stil dere hun beveger seg bedre enn noensinne, og bruker matten bedre.

Det er jevnt gjennom hele kampen der Olina treffer godt med slag og spark, men hun blir også kontret. Italieneren leder meget knapt, men Olina får ikke godt nok betalt av tre italienske dommeren når hun angriper. Det er utrolig jevnt helt til siste sekund, og Olina taper 2-1 med ett treff overvekt til italieneren. Hun ga alt i denne kampen, og kan gå med hevet hodet etter en meget godkjent kamp.

 

Jevn kamp

Christine Hagatun møtte spanske  Judit Garcia i første kamp. Det ble en avventende kamp, og i første runde var det rett og slett ingen poeng til noen.

I andre runde må Christine angripe for å få en ledelse, og gjør noen raske angrep der hun får spanjolen i bakken. Hun blir fratatt ledelsen etter at spanjolen kontrer henne i klinsj, og det står 1-1 helt til siste sekund. I ett siste angrep er det vanskelig å se hvem som treffer hvem, men dommerne gir spanjolen et poeng som gjør at Christine taper 2-0. Utrolig kjipt for Christine har gått meget jevne kamper mot dyktige utøvere i de siste verdenscupene. Denne kampen kunne hun vunnet, men hun hadde dessverre ikke marginene på sin side. Christine fortsetter sitt gode arbeid i sommer og gleder seg til høstsesongen. Det er marginalt i toppidretten, men det løsner for dem som legger ned timene.

 

Strålende av Olina

Olina Karin Fossdal møter italienske Erika Ghibaudoi første kamp i lettkontakt -60 kilo. Det er en flink italiener, men som rett og slett ikke klarer å finne avstanden på Olina. Olina gjør en flott taktisk kamp der hun sparer på kruttet og treffer meget bra med slag og spark. Hun rett og slett utklasser italieneren teknisk og taktisk.

I kvartfinalen møter hun russiske Nadezhda Zhavoronok.  Det er en tøff russer som presser Olina og leder gjennom store deler av kampen før Olina bestemmer seg for å endre stil og kjempe med et massivt press. Russeren klarer ikke å holde presset og det vipper mellom norsk og russisk seier til siste sekund da Olina treffer med flere slagserier og vinner 3-0. En kjempekamp av Olina, som kjempet med hjertet utenfor t- skjorten og vant fortjent.

Men dette hadde også en pris. Med en ekstrem fuktighet i hallen som førte til tung pust, følinger i den tidligere skadde foten og en meget vond tommel valgte Olina i samråd med trenerapparatet å avbryte semifinalen. Det ble da en flott bronsemedalje. Nå venter en velfortjent sommerferie der hun skal restituere seg før en travel høstsesong.

 

Fin erfaring

Charlotte Midtun kom fra Champions Kickboxing Klubb for to måneder siden, og bestemte seg i siste lite for å delta på World Cup i Rimini. Hun møtte italienske Beatrice Mulas på matten. Charlotte prøvde å presse en bevegelig italiener, som flyttet seg godt og kontret henne. Italieneren var flink med spark, noe som gjorde det vanskelig for Charlotte å få nødvendige treff for å kunne hente seg inn igjen. Det ble 3-0 tap, og nyttig erfaring som Charlotte kan ta med seg videre til høsten.

 

Kunne gått helt til topps

Toby Biermueller sesongdebuterer internasjonalt i lettkontakt +94 kilo, og møter engelske Marcin Mazur. Her bruker Toby rekkevidden sin og gjør en strålende kamp taktisk. Treffer godt med spark, godt blikk og beveger seg godt i matten. 3-0 seier og finale.

I finalen møter han den russiske landslagsutøveren Alexandr Glushkov. Det blir en jevn kamp. Russeren sparker meget godt og er sterk. Han prøver å presse Toby gjennom kampen, men blir kontret av Toby med gode boksetekniske kombinasjoner. Hoveddommer mener Toby slår for hardt, og gir han hele tre advarsler og dermed 9 minus poeng. Til tross for dette så henter Toby seg godt inn, men det er for sent til å hente inn de tapte poengene. Toby viser at han kunne gått helt til topps i denne klassen, men må ta til takk med sølv denne gangen.

 

Full lettkontakt

Toby Biermueller stilte også i lettkontakt -94 kilo. I første kamp møter Toby en italiener som han regelrett leker seg med i to runder. Han sparer på kruttet og vinner komfortabelt 3-0.

I finalen møter han russiske Ivan Maksaev. Det er en meget spennende kamp der russeren tar føringen med sine farlige spark og slag. Toby blir i første runde rystet av slag og spark som kvalifiserer til fullkontakt, men dommerne sier ingenting. I andre runde får Toby nok, og slår og sparker med samme mynt. Han henter seg utrolig nok meget godt inn og det er jevnt til siste sekund. Det blir dessverre 2-1 tap, og bronse til Toby.

Toby kan være meget fornøyd med både prestasjonene og resultatene etter å ha satset på lettkontakt denne sesongen. Vi håper Toby fortsetter i samme sporet, og trener jevnt og godt til høsten.

Stolt av utøverne

Alt i alt er trenerne  Morten Saksvik og Felipe Carter Valdes fornøyd med resultatene og prestasjonene til utøverne.

– Vi kommer fra en liten by, men har gjennom de siste 15 år skapt en god treningskultur i klubben med  grupper av utøvere som er blant de beste i verden. Det blir godt med en velfortjent ferie med treningsforbud og fri fra alt som heter kickboxing. Vi er utrolig stolt av gjengen i Fana Kickboxing Klubb, sier Morten Saksvik og Felipe Valdes.

Mariell Straume var med til Rimini, og også denne gangen var hun en stor bidragsyter for samholdet, og bidro godt som ekstra coach for gruppen vår også.

Takk

Felipe og Morten ønsker å takke Daimi Akin og Christian Galvez med den flotte jobben de gjør med Raymond. De har til de grader også vært med på å utvikle ham til å bli en av de beste utøverne i verden med flott coaching.

Felipe Carter Valdes har bestemt seg for å flytte med familien til Spania over sommeren. Fana Kickboxing Klubb vil med dette takke Felipe Valdes for samarbeidet vi har hatt med han siden overgangen til Fana i april 2017.

Takk for stå på viljen, og omlegging av styrke og løpsintervaller hos oss  i denne perioden. Vi ønsker deg og din familie masse lykke til i Spania.

 

Morten &Felipe.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *