To gull og en bronse i Irish Open

Raymond Gaassand Straume, Sandra Landsvik Børnes og Patrick Gaassand Straume sikret Fana Kickboxingklubb to gull og en bronse under Irish Open sist helg.

Tre medaljer av tre mulige er fasiten etter at Irish Open gikk av stabelen i Dublin sist helg.

Med over 3000 deltakere er Irish Open regnet for å være en av verdens største turneringer ved siden av EM og VM. Dessverre satte værgudene en effektiv stopper for mange deltakere som aldri kom seg til Dublin. Men Fana Kickboxingklubb sine utøvere fikk kamper og god matching til tross for frafall av deltakere.

Taktisk god
Patrick Gaassand Straume var førstemann ut av Fana KBK sine utøvere. I 71-kilosklassen møtte han en ire med lang rekkevidde i kvartfinale, og Pat måtte bruke deler av første runde for å jobbe seg innpå motstanderen. Han løste både boksingen og de taktiske vurderingene bedre og bedre utover i kampen, og vant en velfortjent seier med dommersifrene 3-0.

Tre timer senere var Pat på ny i aksjon, denne gang mot finske Akseli Surama. Patrick møtte finnen sist under Scandinavian Open i september i fjor, hvor han tapte en jevn kamp. Finnen er kjent for stilen sin med en tett guard som er vanskelig å trenge gjennom. Igjen måtte Pat være taktisk klok og bruke energien fornuftig.

– Pat gikk en god kamp mot finnen og løste kampen på en smart måte. Han var sterk i infighten og rystet finnen med sin høyre hook allerede i første runde. I tredje runde var Pat klart best, men han fikk ikke godt nok betalt for treffene sine, og tapte 3-0 med kun to treff som skilte han og finnen. Dermed ble det bronse for Pat. Han tar med seg nyttig erfaring inn mot NM om to uker, sier trener Felipe Valdes.

Solid Raymond
Landslagsutøver Raymond Gaassand Straume stilte i – 75 kilosklassen og møtte en tøff fransk motstander i første kamp som var direkte semifinale.

Franskmannen tålte mange av trefferne Raymond leverte, men Ray fikk stadig bedre kontroll utover kampen og fikk kampen inn i sitt spor. I tredje runde, som var Raymonds klart beste, var franskmannen nær ved å bli stoppet av en teknisk elegant Raymond som vinner en klar 3-0-seier.

I finalekampen søndag møtte Raymond engelskmannen Dale Bannister, som Ray slo i finalen i Irish Open i 2017. Denne gangen var briten sterkere, raskere og bedre teknisk enn i fjor, så Raymond måtte virkelig hente ut potensialet sitt.

– Raymond var flink til å gjøre gode taktiske vurderinger, og mellom rundene reflekterte han godt på hva som måtte gjøres. Sparkene ble satt litt lavere, og dette fikk han betalt for. Han satte en tetter guard og var eksplosiv og rask i infight, hvor han fikk betalt for kroppsslagene sine. Til tross for flere omdiskuterte poeng Ray ikke fikk, vinner han finalen 2-1. Dette ble en meget godt gjennomført kamp der Raymond viste seg fra sin ypperste klasse og var flink til å omstille seg i forhold til motstanderen. Han vinner en velfortjent seier, og går en kamp med verdensklasse, sier Felipe Valdes.

God erfaring
Det var lenge usikkert om Sandra Landsvik Børnes ville få motstander i klasse -60 kilo junior på grunn av værforholdene som hindret mange i å komme frem til stevnet. Først lørdag morgen ble det klart at den irske motstanderen hadde kommet frem og meldt seg til kamp. I tillegg meldte norske Runa Sorknes seg på i vektklassen. Sandra fikk direkte finale mot vinneren i kampen mellom den irske jenten og Sorknes. Sorknes vant kampen, men måtte trekke seg fra finalen på grunn av skade.

Dermed lå det an til at Sandra ikke ville få noen finalekamp, men etter å ha snakket med arrangøren, ble det likevel finalekamp mellom Sandra og den irske motstanderen.

– Sandra møtte en irsk jente med mye energi, og stoppet iren flere ganger da hun forsøkte seg med angrepene sine. Sandras kombinasjoner av defensive og offensive teknikker satt godt. Utover i tredje runde ble det ren overkjøring fra Sandras side da iren begynte å gå tom for krefter, og hun måtte også ta en telling. Det ble en flott gjennomført kamp av Sandra, og hun fortsetter å utvikle seg mentalt, teknisk og taktisk. Sandra blir en meget spennende utøver å følge fremover, sier trener Felipe Valdes, som avslutter: – Vi er meget godt fornøyd med prestasjonene til utøverne. Vi ser at forberedelsene til kamp blir stadig bedre, og dette er viktige elementer som må på plass for å prestere når det gjelder som mest. Vi gleder oss til fortsettelsen og hva fremtiden måtte bringe.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *