To bronse i Austrian Open

Patrick Gaassand Straume fikk bronse i -71 kilo fullkontakt i verdenscupen Austrian Classics i Innsbruck.
Patrick Gaassand Straume fikk bronse i -71 kilo fullkontakt i verdenscupen Austrian Classics i Innsbruck.

Patrick Gaassand Straume, Christine Hagatun og Sandra Landsvik Børnes var Fana Kickboxingklubbs deltakere i årets utgave av Austrian Open. De tre kom hjem med to bronse, og mange erfaringer rikere.

Patrick Gaassand Straume stilte i fullkontakt -71 kilo, og møtte britiske Scott Brewer i sin første kamp. Patricks gode fotarbeide gjør at han går en god kamp og presser briten gjennom store deler av kampen. Det blir en spennende kamp, som Patrick til slutt vinner fortjent 3-0.

I semifinalen møter Pat den rutinerte tyskeren Ruder Klemens, som har over 100 kickboxing- og boksekamper bak seg.  Tyskeren blir satt ut når han møter den bevegelige Pat som arbeider hardt gjennom kampen. Pat plukker jevnt med poeng, og leder de første rundene. I tredje runde våkner tyskeren og begynner å hente inn poeng. Midtveis i siste runde overtar han ledelsen.

– Pat møtte en svært rutinert tysker, og dette har kanskje vært hans største utfordring i ringen hittil i karrieren. Pat viser god teknisk, fysisk og mental utvikling, så det blir spennende å se hva han får til fremover. Han fikk i alle fall en fortjent bronsemedalje her i Østerrike, sier trener Felipe Valdes.

God i fullkontakt

Sandra Landsvik Børnes stilte både i fullkontakt junior – 56 kilo og lettkontakt – 60 kilo for å få flere kamper.

I fullkontakt får Sandra walkover i kvartfinalen, og møtte bosniske Dzenata Ljubijnkic. Sandra styrte og hadde kontroll på kampen i de to første rundene.

– Bosnieren er kjent for å være en knockout-utøver, men hadde stor respekt for Sandra. Sandra svarte godt på angrep. I siste runden hadde Sandra en knapp ledelse, som bosnieren av en eller annen grunn klarte å overta i siste sekund av kampen. Sandra taper kampen 1-2. Sandra har trukket lærdom av kampen, og kommer enda sterkere tilbake, sier Felipe Valdes.

Siden det var en direkte semifinale , fikk Sandra bronse. Bosnieren vant både kvartfinalen og finalen sin på knockout.

Dommer-rot

I første kamp i lettkontakt  møtte Sandra vinneren av – 65 kg klassen, Maria Diana Nuñez fra Liechtenstein, som er en dyktig utøver fra samme klubb som noen av verdens beste lettkontaktutøvere.

Nuñez blir parkert av Sandra, som går en fantastisk kamp. Hun er sterkere, tøffere og mer fryktløs enn motstanderen sin. Vinner helt klart 3-0.

I kvartfinalen møter Sandra tyske Angelique Pikel, som er en tøff tysk jente med mye energi.  Hun stuper inn flere ukontrollerte angrep, som dommerne klikker veldig mye på, men Sandra henter seg inn igjen. Etter to spennende runder poengmessig blir stillingen 2-1 til den tyske jenten.

– Det er 20 poeng forskjell mellom to av dommerne, noe som indikerer at det det er en dommer som har gjort en stor feil. Sandra vant denne kampen helt klart, men de Østerrikske dommerne var uenige. Sandra kan dra fra Innsbruck med hevet hodet, etter å ha levert gode prestasjoner, sier Felipe Valdes.

Tar store steg

Christine Hagatun var sist ut og møtte Kristina Urdova fra Slovakia. 

– Christine gjorde mye rett og viste stor trygghet på matten. Det var flott å se henne kjenne på kontrollen. Christine ledet store deler av kampen, men i siste rush fra motstanderen snudde stillingen til 2-1 i favør av slovaken. Vi forsto ingenting, og måtte se slovaken ta seg til finalen hvor hun møtte verdensmesteren. Dette var en finale vi gjerne skulle sett Christine i. Hun har tatt store steg både fysisk og mentalt, og denne kampen er kanskje det beste vi har sett av henne det siste året, sier Felipe Valdes.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *