Sterk norgescup av Fana-jentene

Fana-jentene gjorde nesten rent bord under Norges cup i Risør i helgen. Tre gull, et finaletap og gullmerke ble fasiten. Fra venstre: trener Felipe Valdes, Robin Rognmo (Øverbygd kbk), Sandra Landsvik Børnes, Martine Solli, Olina-Karin Fossdal, Anna Helle og Kristine Hagatun. Kristine måtte bryte sin semifinale på grunn av skade.
Fana-jentene gjorde nesten rent bord under Norges cup i Risør i helgen. Tre gull, et finaletap og gullmerke ble fasiten. Fra venstre: trener Felipe Valdes, Robin Rognmo (Øverbygd kbk), Sandra Landsvik Børnes, Martine Solli, Olina-Karin Fossdal, Anna Helle og Christine Hagatun. Kristine måtte bryte sin semifinale på grunn av skade.
Sandra Landsvik Børnes vant gull i norgescupen i Risør etter at dommeren stanset kampen på grunn av 15 poengs overvekt.
Sandra Landsvik Børnes vant gull i norgescupen i Risør etter at dommeren stanset kampen på grunn av 15 poengs overvekt.

Sandra Landsvik Børnes var først ut av fanajentene i søndagens norgescup i Risør. Sandra gikk direktefinale i -60 kilo junior-dame.  Hun var overlegen, og kampen ble stoppet i andre runde etter at Sandra hadde 15 poeng mer enn motstanderen. En sikker og god kamp av Sandra.

Anna Helle hadde også direktefinale, og møtte Alexandra Divina fra Tromsø i jr-damer -55 kilo.

– Anna møter en veldig dreven utøver i Alexandra som var med i jr-EM i fjor høst, og går en fantastisk bra kamp. Hun gir Divina kamp til siste sekund. Det ble en jevn og morsom kamp, som Divina til slutt vant på 2-1 på poeng. Anna viser god fremgang og tar stadig nye steg, sier trener Felipe Valdes.

Skadet

Christine Hagatun og Olina-Karin Fossdal ble flyttet fra damer -60 kilo til -65 kilosklassen fordi det var få utøvere igjen i den opprinnelige klassen.

Christine vinner den første kampen sin klart med gode spark og god teknikk. Hun vinner klart 3-0. I semien stopper imidlertid trener Felipe Valdes kampen.

–Christine strekker et leddbånd i albuen, og jeg ser at hun har smerter. Hun vil selv fortsette kampen, men det er bare en drøy måned til hun skal til Irish Open, og det er ikke vits å ta noen sjanser. Derfor bryter vi kampen, sier Valdes.

Olina-Karin Fossdal vant gull i damer -65 kilo. I tillegg besto hun gullmerket i merkekamp i K1.
Olina-Karin Fossdal vant gull i damer -65 kilo. I tillegg besto hun gullmerket i merkekamp i K1.

Olina-Karin Fossdal gikk i samme klasse, og hadde direkte semifinale som hun vinner klart. I finalen stanser igjen dommerne kampen etter at Olina-Karin har 15 poengs overvekt i forhold til motstanderen.

– Olina-Karin leverer flotte kamper, og er veldig god i finalen. Lørdag gikk hun også merkekamp i K1, og besto med glans og fikk gullmerket. Dermed kan hun heretter gå K1-kamper. En flott helg for Olina-Karin, sier Valdes.

Overbeviste

Den siste av fanajentene var Martine Solli som gikk i damer -70 kilo. Også hun overbeviser i både semi- og finale.

Martine Solli vant sin finale etter at dommerne stoppet kampen med 15 poengs overvekt til Martine.
Martine Solli vant sin finale etter at dommerne stoppet kampen med 15 poengs overvekt til Martine.

– Martine vinner både semi-finalen og finalen med 15 poengs overvekt, noen som gjør at dommerne stanser kampen før tiden. Hun leverer en sterk innsats, og vinner fortjent gull i norgescupen. Vi har tre finaler hvor fanajentene vinner på at dommerne stanser kampen, og det er solid og overbevisende kickboksing, sier Felipe Valdes.

Barneløftet

Norges Kickboxing Forbunds nye storsatsing har fått navnet «Barneløftet», og skal driftes i regi av NKBF-prosjektleder Per Ringsby. Under helgens norgescup i Risør var klubbene invitert til å være med på «Barneløftet», og Fana KBK var representert ved trener Felipe Valdes og utøver Anna Helle.

– Dette er et prosjekt som NKBF satser mye på fremover. Prosjektet skal være med å gjøre det enklere for klubber i Norge og få flere barn med på kickboxing, og Fana Kickboxingklubb skal være med på dette fremover, sier Felipe Valdes.

Du kan lese mer om «Barneløftet» her.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *