Mariell (17) klar for EM-finale

Mariell Gaassand Straume (17) fra Fana Kickboxing Klubb er klar for finale i junior-EM i Spania.

15 Mariell 3

Mariell  fulgte opp 3-0 seieren mot Russland i kvartfinalen tirsdag, med å slå tyrkiske Asuman Ciglioglu i semifinalen i dag.

– Det så stygt ut etter første runde da Mariell ikke fant riktig avstand, og hun lå klart under på poeng. Etter sekunderingen snur hun kampen taktisk smart og slår den tyrkiske motstanderen til blods i de to siste rundene. I tredje runden slår hun tyrkeren klart på kondisjonen, så de mange morgenøktene klokken 06 har vært svært nyttige, selv om de er krevende. Mariell sier at vi ikke har noe liv som begynner dagen med trening så tidlig, men for meg er dette livet i alle fall, og det er utrolig gøy å se at hun lykkes, sier trener Morten Saksvik.

Finale i morgen

I morgen, fredag venter den sterke iren Seaneen Flynn i finalen. Den irske utøveren vant jr-VM i fjor, men Morten Saksvik har tro på at Mariell har en god sjanse til å slå henne.

– Mariell er fryktelig god nå, så vi får se hvordan denne kampen blir. Jeg tror det blir jevnt til siste sekund. Den som har dagen vinner dette. Iren er kort, og har begrenset rekkevidde. Hun har ikke noen spark å snakke om, og taktikken deres er at de gjør seg ferdige med de seks obligatoriske sparkene som skal leveres hver runde. Hun slår som en mann, så Mariell må holde avstand og utnytte at hun er lengre. Hun har fått internasjonal erfaring, og er trygg på denne arenaen nå. Hun er en spesiell jente, og vil til topps. Hun følger navnesøsteren, men Marielle Vermedal Hansen var ikke så god som junior. Det er nytt for oss i Fana Kickboxing Klubb å prestere så sterkt i juniorklassen. EM-finale er ikke hverdagskost. Vi har lite plass og en liten sal, men vi får det til, sier en stolt og spent trener Morten Saksvik. Marielle Vermedal Hansen ble verdensmester i kickboksing i desember 2013.

 

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *