Gull til Raymond i Ungarn

Fana Kickboxingklubb stilte med fire utøvere verdenscupen i Ungarn hvor 1600 utøvere skulle måle krefter. Raymond Gaassand Straume vant gull og Sandra Landsvik Børnes kom hjem med bronse.

Fredag var Patrick Gaassand Straume først ut av Fanas utøvere i kvartfinale i -71 kilo fullkontakt. Pat møtte  en meget sterk Omer Can fra  Tyrkia, som går proffkamper i sitt hjemland og har erfaring fra boksing. Can er en tett utøver, som er dyktig bokseteknisk og sparker knallhardt.

Patrick merket hans eksplosive temposkifte i første og andre runde, der han ligger under med 3 – 4 poeng. I tredje runde våkner Pat og gir tyrkeren kamp til siste sekund. Patrick kjemper med stort hjerte.

– Dette er Patrick sitt tredje verdenscupstevne, og han kan ta med seg verdifull erfaring videre. Can er helt klart den tøffeste motstanderen han har møtt, og i denne kampen fikk Pat kjenne på det høyeste nivået internasjonalt. Vi ser framskritt hos Pat for hvert internasjonale stevne og ser fram til fortsettelsen, sier trener Felipe Valdes.

Imponerte

Landslagsutøver Raymond Gaassand Straume imponerte i – 75 kg fullkontakt med gull denne helgen. Han leverte to svært gode prestasjoner mot motstander fra Polen og Tyskland.

I semifinalen mot polske Thomasz Przybilski gikk Raymond knallhardt fra første til siste sekund av kampen. Raymond viste sitt repertoar av verdensklasse, og det meste stemte for Ray i denne kampen. Det ble også en klar 3-0 seier mot polakken, som han for øvrig tapte mot i desember. 

I finalen møtte han sølvmedalje-vinner i EM, Steffen Lueer fra Tyskland. Raymond gikk tøft ut og viste hvem som var sjef. Han tok en klar ledelse i kampen. I andre runde hentet tyskeren seg litt inn, med farlige spark. Ray beholdt roen, tettet seg godt og svarte knallhardt. 

– Det ble en spennende tredje runde der Raymond fikk lite betalt for sine spark- og slagkombinasjoner. Det ble spennende på slutten, men Raymond vant fortjent 2-1. Raymond viser at han har klare ambisjoner i EM i November. Han har gjort store fremskritt, og tar en velfortjent gullmedalje i verdenscupen mot god motstand, sier Felipe Valdes.

Kom aldri i gang

Sandra Landsvik Børnes,  junior- 56 kg fikk direkte semifinale, og hadde en god oppladning før denne kampen. Hun kom seg aldri skikkelig i gang mot bulgarske Goryana Stoeva. Goryana er juniorlandslagsutøver i boksing, og viste seg å være en smart bokser som gikk uortodoks stil.

– Dette er en utøver som Sandra på en god dag kunne slått, men hun ble ofte kontret og fant aldri helt den riktige avstanden. Sandra måtte konstatere et 3-0 tap, og var selvfølgelig skuffet. Hun har reflektert over sin egen innsats, og vet at det var det mentale som ikke var på plass. Sandra er ung, og har tatt steget ut internasjonalt og søker erfaring som siste års junior. Vi vet hvilket potensiale hun har, og hvilken treningsvilje som bor i henne. Dette er verdifull erfaring for henne for framtiden, sier Felipe Valdes. Goryana vant forøvrig denne klassen med knockout i sin finale.

God innsats

Christine Hagatun møtte Urska Gazvoda fra Slovenia i – 60 kilo lettkontakt. Hun startet friskt, og fikk seg en liten ledelse før sloveneren begynte å bruke sine sterke defensive spark og slagvekslinger.

Sloveneren la seg på defensiven, og ventet på Christine for å så sette poeng med sidekicken i den resterende tiden.

– Dette ble vanskelig å komme igjennom. På tross av flere forsøk på å komme inn, gikk det til slutt slovenerens vei. Fysisk, teknisk og mentalt holder Christine et høyt nivå. Denne gang var det ikke det mentale eller fysiske som hindret seier, men en dyktig motstander som vant kampen taktisk ved å ligge å vente på Christine og kontre med spark hun fikk betalt for. Det ble vanskelig å snu dette på 2 x 2 minutter. Christine tar med seg viktig lærdom videre inn til neste stevne om fire uker, Best fighter i Italia! sier Felipe Valdes. Sloveneren vant overlegent de resterende kampene og vant klassen -60 kg lettkontakt.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *