Full klaff for Raymond

Raymond Gaassand Straume fikk revansje mot tyske Steffen Luer og vant wc-gull i finalen i Bestfighter i Rimini.

Raymond Gaassand Straume gikk helt til topps i Wako world cup Bestfighter Rimini. I tillegg ble det en bronse i fullkontakt for Mariell Gaassand Straume og sølv i kicklight for Olina Karin Fossdal. 

Fana IL Kickboxing reiste til Rimini Italia med seks utøvere. Turneringen hadde i år 2760 utøvere fra 42 nasjoner, og dette er den mest prestisjefylte turneringen i world cup-serien. Det er også den høyest rangerte approberte i den norske EM og VM-kvalifiseringen for norske utøvere.

Full klaff
Vår landslagsutøver i -75 kilo fullkontakt, Raymond Gaassand Straume hadde en god helg, og åpnet stevnet med å slå en polsk motstander. I andre kamp møtte han en ukrainer, som også måtte se seg slått. I finalen møtte Raymond tyske Steffen Luer.

– Raymond møtte tyskeren i finalen i Innsbruck og tapte. Denne gangen var det tid for revansje. Raymond styrte alle rundene i finalen. Han var bestemt og rolig, og tyskeren klarte aldri å jevne ut ledelsen til Raymond. Raymond var tålmodig og angrep og forsvarte seg bra etter angrep. Kampen endte med en fortjent 3-0 seier til Raymond, som var tydelig glad for sitt første italienske world cup-gull hvor han tidligere har flere sølv, sier trener Morten Saksvik.
Vi gratulerer Raymond!

Bronsemedalje til Marielle Gaassand Straume i hennes første internasjonale sesong i fullkontakt som senior. Samtidig viser hun at hun er helt på talefot med de beste i klassen.

Lys fremtid
Marielle Gaassand Straume slo sin tyske motstander i kvartfinalen 3-0 i -56kg fullkontakt. I semifinalen møtte hun merriterte Irina Parakhina fra Russland.
– Det ble en fysisk batalje, hvor Marielle ikke viste noen respekt for den mer erfarne russiske motstanderen. Marielle ledet store deler av kampen. Da det gjensto fem sekunder av kampen viste poengtavlen 2-1 til Marielle. Datamaskinen som styrer den elektroniske dømmingen har rundt to sekunders responstid, så da kampen var over, fikk Parakhina registrert treff i siste sekund. Dermed ble det et bittert 2-1 tap for Marielle og bronsemedalje. Imidlertid var kampen og prestasjonen en god bekreftelse på at hun holder stand mot de beste i sin debutsesong i senior ringsport, og fremtiden ser lys ut, sier trener Morten Saksvik.

Olina Karin Fossdal fikk sølv i kicklight, og hentet hjem nok en medalje fra den internasjonale arenaen.

Jevn finale
I kicklight -60 kilo senior fikk Olina Karin Fossdal walkover i første kamp fordi motstanderen ikke møtte til kamp.  
Olina møtte en sterk og bevegelig italiener i kamp to.
– Olina holdt presset i kampen, og midt i andre runde treffer hun italieneren med et spark til hodet, noe som sender henne i gulvet. Etter en legesjekk kommer ikke den italienske motstanderen på matten igjen, og Olina er klar for finalen hvor hun møter Flavia Verona. Verona er den antatt sterkeste utøveren i klassen, og hun tar en komfortabel ledelse i første runde. I pausen legger vi om taktikken med å bruke mer arm-kombinasjoner og mindre spark. Olina tar igjen hele forspranget, og de siste 30 sekundene er begge utøverne slitne og henger på hverandre. Verona tar siste stikk, og vinner den meget jevne finalen. Det blir sølv til Olina, som er en veldig bra søknad for kvalifisering til VM til høsten, sier Morten Saksvik.
Olina tapte innledende kamp i sin andre gren, lettkontakt.

Patrick Gaassand Straume kom til kort mot sin sterke russiske motstander i innledende kamp.

Møtte sterk russer
I -71kg fullkontakt fikk Patrick Gaassand Straume en sterk motstander fra Russland i sin innledende kamp.
– Første runden var jevn, i andre og tredje runde kom russeren sterkt, og Patrick kom under på poeng. Han tok aldri igjen russeren, men leverte en god prestasjon og høster erfaring mot toppene. For Patrick snur det plutselig, og han er på rett vei, sier Saksvik. 

Sandra Landsvik Børnes fikk respektløs til verks mot sterke Daria Kuvakina fra russland, men måtte se seg slått. Russerinnen vant senere klassen.

Tøff motstand
Sandra Landsvik Børnes møtte tøff motstand i Daria Kuvakina fra Russland i -56 kilo fullkontakt. 
– Uten respekt gikk Sandra til verks, og det ble en jevn første runde. I andre runde blir hun truffet av en del kjappe slag- og sparkkombinasjoner fra Kuvakina. Sandra prøver å svare i tredje runde, men kommer til kort, og taper 3-0 for Daria Kuvakina som senere vant klassen, sier Morten Saksvik.

Christine Hagatun gikk en god innledene kamp og vant fortjent 3-0.

God innledende
Christine Hagatun leverte en veldig bra teknisk og taktisk kamp i innledende runde i -60kg lettkontakt.
– Christine gikk en god første kamp og vant fortjent 3-0. I kvartfinalen møtte hun en bevegelig italiener, og gikk en jevn kamp. Helt til det siste gikk de og fintet og ventet hverandre ut. Christine hadde sjansen til å utligne den knappe ledelsen til italieneren, men ble litt for avventende. Dermed endte kampen 2-1 til italieneren. Christine gjorde en fin innsats, og neste gang blir hun nok ikke like avventende, sier Morten Saksvik.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *