Flott NM av Fana-utøverne

Fana Kickboxingklubb stilte i NM 2018 med åtte utøvere som kjempet seg til til sju finaler.  Dette resulterte i fire gull- og to sølvmedaljer.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bergen Kickboxingklubb sto som arrangør av NM, og mesterskapet ble avholdt på Scandic Bergen Airport Hotell på Flesland. Bergen KBK er 30 år i år, og Fana KBK gratulerer med jubileet, og takker for
et flott gjennomført mesterskap.

Norgesmester for fjerde gang
Raymond Gaassand Straume var den første av Fana-utøverene til å gå sin finalekamp lørdag. I klassen fullkontakt -75 kilo møtte han Kim Almås fra Stjørdal Kickboxingklubb.
Landslagsutøver Raymond hadde god kontroll på trønderen gjennom tre runder, men stjørdalingen stilte opp med god motstand. Likevel vant vant Raymond kampen oppskriftsmessig 3-0, og ble norgesmester for fjerde gang.

Comeback-kid
Toby Biermuller er siste tilskudd etter å ha meldt overgang til Fana Kickboxingklubb. Han har slitt i lengre tid med skader, men er endelig tilbake, og stilte opp i NM i klassen lettkontakt herrer -89 kilo.
Toby måtte begynne i kvartfinale, hvor han vant 3-0 mot Kristian Granli fra Sør Odal Kickboxingklubb. I semifinale møtte Toby Håvard Egeberg fra Fighter Kickboxingklubb. Her ble det en jevnere kamp, men Toby vant til slutt kampen 2-1, og var klar for finale. Der møtte han Bård Rasmussen fra Trondheim Kickboxingklubb. Rasmussen fikk en trøkk i nesen som ikke ville slutte å blø, og måtte dessverre gi seg før full tid. Toby ble dermed norgesmester i sitt comeback.

Jevn finale for Christine
Christine Hagatun har hatt en svært god internasjonal sesong med flere gode plasseringer i utlandet. I NM-finalen møtte hun Dilek Celik fra Fighter Kickboxingklubb, og dermed en av de beste utøverne i klassen damer -60 kilo lettkontakt nasjonalt.
Det ble en jevn finale mellom Christine og Dilek. De to fulgte hverandre tett gjennom hele kampen, men det ble til slutt Fighter-bokseren Dilek som kunne reise hjem til Oslo med NM-gullet.
– Jeg er faktisk godt fornøyd med NM-sølvet, for jeg hadde satt meg en del mål for gjennomføringen av kampen som jeg oppnådde. Kampen ble jevn og god, og jeg er fornøyd med innsatsen, sier Christine Hagatun.
Martine Solli kjempet tappert, men tapte sin innledende kamp 2-1, og fikk et kort NM denne gang.
Gabrelius Savickas gikk to kamper i lettkontakt under NM. Han vant semifinalen, men ble disket i finalen på grunn av hard kontakt, og mistet en sølvmedalje av den grunn.

God finale av Patrick
To av Fana KBK-utøverne ble trukket ut til å gå sine finalekamper under lørdagens NM-galla.
Først ut var Patrick Gaassand Straume som møtte Nickolaj Vinogradov Christiansen fra Champions Kickboxingklubb i en skikkelig lokal batalje i finalen fullkontakt herrer -71 kilo.
Begge bokserne var innstilt på å levere en underholdende finale i ringen foran en fullsatt sal. Patrick gikk ut i godt tempo, og plukket jevnt med poeng. Han var flink til å bevege seg, fant god avstand til motstanderen, og ledet kampen etter første runde.
Patrick vant også andre runde på poeng, men poengtavlen viste at motstanderen ikke var langt bak.
– I tredje runden kom han inn, stjal ett poeng og holdt meg. Jeg kom ikke skikkelig til i in-fighten, og brukte masse krefter uten å få poeng. Slik gikk hele runden, og det ble dessverre ikke min dag i dag. Men det var en morsom kamp, og gratulerer til Nickolaj med NM-gullet, sier Patrick Gaassand Straume.

Knokkel-kamp
Tord Skarpsno møtte Marius Sjursæther fra Bergen Kickboxingklubb i et annet lokaloppgjør. De møttes i klassen K1 -71 kilo.
Tord, som akkurat rakk hjem til NM fra to ukers turnus i Nordsjøen, gikk hardt ut i første runde og markerte seg fra første stund. Sjursæther gav tøff motstand, men Tord vant første runde på poeng.
Tord fortsatte den gode boksingen i andre runde, og plukket jevnt med poeng mot sin gamle klubbkamerat Sjursæther. Også andre runde gikk til Tord.
I tredje runde merket trolig Tord at to uker på turnus i Nordsjøen ikke er den beste oppladningen til et NM. Midtveis i siste runde kommer han på defensiven, og Marius Sjursæther øyner sjansen til å hente hjem seieren. Sjursæther går på for fullt, og Tord kjemper som en løve. Når tredje runde er over, kan Tord strekke armene i været som norgesmester 2018, og prise seg lykkelig over at runden ikke varte i 30 sekunder til. Da hadde trolig Sjursæther trukket det lengste strået. Men Tord Skarpsno er norsk mester i K1 2018.

Fornøyde trenere
Fana Kickboxingklubb markerer seg nok en gang sterkt under NM, og trenerne Felipe Valdes og Morten Saksvik er godt fornøyd med utøvernes prestasjoner.

– Samholdet i laget er en av de viktigste faktorene til vår suksess. Utallige treningstimer i salen på Fana Stadion, med morgenøkter og kveldsøkter setter sitt preg på utøvernes resultater, sier trenerne.

Vi gratulerer med innsatsen, NM-titler og -medaljer.

En spesiell gratulasjon til Sandra Landsvik Børnes.
Sandra ble også norgesmester etter å ha vunnet jr-klassen damer -60 kilo mot Linnea Markussen fra Horten Kickboxingklubb. Sandra ble også kåret til årets talent (les egen sak).

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *