Oppstart trening 2020

Vi har oppstart mandag 6. januar for elite, junior og voksen parti til vanlige tider. Oppstart nybegynnerparti er tirsdag 14.01.2020  kl 18.15.

Info til de som graderte seg i desember: Medlemmer som er under 15 år skal trene på juniorparti mandager kl. 18.45 og torsdager kl. 17.00.
Medlemmer som er over 16 år skal trene på voksenparti mandager kl 20.45 og onsdager kl. 20.15.

Velkommen til trening med mening.

Mvh

Styret og instruktører.

Ut av VM, men Raymond har likevel vært best i WC i år

Raymond Gaassand Straume ble stoppet av en streng lege i kvartfinalen i VM på grunn av kutt. Men lørdag mottok han beviset på at han har vært best i verdenscupen i -75 kg i år.

I andre runde mot marokkanske Soufiane Marzaq i kvartfinalen i VM, ba dommeren om en pause og tilkalte legen. Raymond Gaassand Straume hadde fått et kutt over høyre øye.

– Jeg vet ikke om det var en skalle eller en albue, men kuttet var ikke stort, sier trener Morten Saksvik.

Legen mente at skaden var så alvorlig at han ikke ville tillate Raymond å fortsette. Legen har alltid siste ordet i denne idretten, og dermed hadde ikke dommeren noe annet valg enn å tilkjenne seieren til marokkaneren.

Raymond var selvfølgelig skuffet, og det var Morten Saksvik også.

– Med litt vaselin hadde Raymond kunnet fortsette kampen uten problemer, så dette var strengt. Det var det flere som påpekte. Men legen er allmektig, og det skal vi tross alt både respektere og være glade for, selv om det er surt akkurat når det skjer, sier Morten Saksvik.

Etter en lang sesong hvor mye av fokuset har vært å på world cupen og hele seg etter en kneskade, har Raymond levert en imponerende sesong. For andre året på rad har han vunnet world series, verdenscupen, sammenlagt i klassen – 75 kilo. Lørdag mottok han det synlige beviset på sammenlagtseieren under et arrangement under VM i Antalya i Tyrkia.

– Det er en svært sterk prestasjon av Raymond å vinne verdenscupen to år på rad. Det har blitt jobbet veldig godt, og han vinner fortjent. Nå er det på tide med litt fortjent hvile og suge litt på karamellen, før vi ser frem mot kommende sesong, sier Morten Saksvik.

Raymond vant innledende kamp

Raymond Gaassand Straume gikk enkelt videre i sin innledende kamp i VM.

Han møtte aserbajdsjaneren Mammadov Aykhan, som var på defensiven fra første sekund.
Raymond gikk grundig til verks, og det var tydelig at motstanderen ikke likte seg i ringen. Gode og harde kombinasjoner gikk inn gang etter gang. En klar første runde til Raymond.

Andre andre runde fortsatte som første, og etter kort tid fikk Raymond inn en serie som gjorde at Aykhan tok en telling. Dommeren mente aserbajdsjaneren ikke var i stand til å fortsette kampen, og valgte å stoppe kampen, og Raymond er videre.

Tap i innledende
Olina Karin Fossdal kom til VM med en bronsemedalje fra VM i lettkontakt for fire uker siden. I sin innledende kamp møtte hun tyrkiske Gulsah Kiyak.
– Den tyrkiske damen var sterk. Olina kjempet med nebb og klør i alle tre rundene, men motstanderen ble for sterk. Det endte med 3-0 tap for Olina. Olina er så klart skuffet, men jeg tenker at om en uke eller to vil helheten av sesongen innhente henne, og godfølelsen vil komme. Hun har tross alt VM-bronse i lettkontakt, samt gull, sølv og bronse i world series, samt NM-gull og gull i Scandinavian Open, og burde ikke være skuffet over prestasjonene sine i år, sier trener Morten Saksvik.

Tapte hårfint
Patrick Gaassand Straume var siste mann ut av våre i innledende runde. Han møtte sin gode kamerat Nikolaj Christensen, som bokser for Danmark.
Det ble en jevn kamp, hvor dansken til slutt gikk av med seieren 2-1 etter å ha fått registrert én treffer mer enn Patrick i siste runde.
– Surt å tape med en treffer, men slik er det. Pat leverte en god kamp, sier Morten Saksvik.

Ny kamp for Ray
Raymond Gaassand Straume skal ut i ny kamp torsdag, denne gang er motstanderen Soufiane Marzaq fra Marokko.


Kampprogrammet kan du følge live på nettstreaming her: wakolive.com

Nå starter VM på alvor

VM-KLARE: F.v. Patrick Gaassand Straume, Olina Karin Fossdal og Raymond Gaassand Straume. Tre Fana IL Kickboxing-utøvere klar for VM i Antalya i Tyrkia. (Foto: Morten Saksvik)

Onsdag skal Fana IL Kickboxing sine tre VM-deltakere gå sine første kamper. – De gleder seg og er spente, sier trener Morten Saksvik.

Han er på plass med Olina Karin Fossdal, Patrick Gaassand Straume og Raymond Gaassand Straume i Antalya i Tyrkia.

De ankom Tyrkia sent lørdag kveld, og derfor ble innveiingen tatt på søndag.
– Alle tre klarte vekten. For Olina er innveiingen ferdig for mesterskapet. Hun går kicklight. Patrick og Raymond går fullkontakt, og må veies inn hver morgen, sier Morten Saksvik.

Først ut
Siden søndag har de fire Fana-utøverne hatt seg noen småøkter, og forsøkt å ha et sosialt og avslappende opphold.
Mandag var det trekning, og alle tre ble seedet før trekningen.
– Raymond skal først ut, estimert tid klokken 09.12 mot Mammadov Aykhan fra Aserbajdsjan. Det er en utøver vi ikke vet så mye om, men som alltid må Raymond være skjerpet og fokusert, sier Morten Saksvik.
Raymond vant verdenscupen sammenlagt for andre året på rad, og er god skjerpet og klar før mesterskapet.

Selvtillit
Olina fikk en fin trekning og møter tyrkiske Gulsah Kiyak i sin første kamp som går cirka klokken 10.21.
– Olina kommer til mesterskapet med en bronsemedalje fra VM i lettkontakt for bare to måneder siden. Mesterskapserfaringen bør gi henne god selvtillit og en fordel i forhold til motstanderne hun møter, men vi tar en kamp av gangen. Dette blir spennende, sier Saksvik.

Møter kjenning
Patrick Gaassand Straume møter en gammel kjenning. Han skal ut mot Nikolaj Christensen, som bokser for Champions i Bergen men er dansk landslagsutøver.
– Pat og Nikolaj kjenner hverandre godt, og gikk mot hverandre senest under norgescupstevnet i Zinken Hopp Idrettshall i begynnelsen av måneden. Nikolaj er en skarp og flink utøver, og han har WC-seier fra Ungarn i år. Pat er også i god form, så dette kan gå begge veier, sier Saksvik.
Patrick møter Nikolaj cirka kl. 15.18 onsdag kveld.

Vi ønsker våre flotte utøvere lykke til med VM. Vi heier på dere.

Kampprogrammet kan du følge live på nettstreaming her: wakolive.com

Raymond G. Straume går i ring 2. Kamp nummer 7 estimert tid kl. 09.12.

Olina Karin Fossdal går på tatami 1. Kamp 13 estimert tid kl 10.21.

Patrick Straume går i ring 1. Kamp 30 estimert tid kl. 15.18.

Streaming wakolive.com

Det ble en strålende debut for Martine, Andrea og Fana IL Kickboxing

Martine Rebnord og Andrea Sol Ahlstrøm debuterte i norgescupen med gull.

Fem gull og en sølv, samt et gullmerke, toppet helgen da Fana IL Kickboxing for første gang arrangerte Norgescup III i sin nye hjemmearena Zinken Hopp Idrettshall.

212 utøvere hadde meldt sin ankomst til Råstølen og Zinken Hopp Idrettshall, da Fana IL Kickboxing for første gang arrangerte et stevne.

Etter lengre tids planlegging, sto hallen klar til kamp fredag kveld, etter en solid dugnadsinnsats. I storsalen var det rigget tre matter, og i kicksalen var det gjort plass til nærmere 90 tilskuere ved ringen.

Utøverne stilte til innveiing fredag kveld, og litt over klokken 09 lørdag morgen var stevnet i gang.

Sportslig sett var helgen en stor suksess for arrangørklubben. Martine Rebnord og Andrea Sol Ahlstrøm fikk sin debut i lettkontakt, og begge vant gull. En solid og god prestasjon av de flotte juniorene.

Martine Solli vant gull i kick light.


Christine Hagatun, Martine Solli og Alexander Sørheim gikk også til gullmedaljer i sine respektive seniorklasser. En strålende innsats. Christine gikk også gullmerkekamp i fullkontakt, og besto med glans.

Christine Hagatun vant gull i lettkontakt søndag, og gikk opp til gullmerket i fullkontakt og besto lørdag.

Like strålende var det å se Rasmus E. B. Johansen gjøre comeback i ringen igjen. Han har hatt to års avbrekk fra kampprogrammet på grunn av skade, og har brukt lang tid på opptrening. Fantastisk å se Rasmus tilbake på matten, med sølvmedalje og visshet om at han har klart å kjempe seg tilbake som belønning.

Gratulerer til alle utøverne.

Søndag fikk vi et stort øyeblikk da leder av Hordaland Idrettskrets, Helge Johnsen brøt inn i stevnet og kalte til seg sportslig leder og trener Morten Saksvik. I 2019 ble Morten Saksvik valgt ut til å være Hordalands kandidat til kåringen av Årets ildsjel under Idrettsgallaen på Hamar. Johnsen overrakte et diplom og blomster til en litt brydd kjernekar, som kunne motta rungende applaus for sin forbilledlige innsats for kickboxingen.

Morten Saksvik mottok diplom og blomster som Hordaland Idrettskrets sin kandidat til Årets ildsjel under Idrettsgallaen 2019. Prisen ble overrakt av Helge Johnsen, leder av idrettskretsen.

Helgen startet egentlig allerede torsdag kveld da Ulf Johansen og Dennis Victor Beuster hadde femten personer fra de forskjellige klubbene i Bergen på dommerkurs. Fra Fana IL Kickboxing deltok Jarleif Amundsen, Frode «Shox» Knudsen, Stein Erik Pedersen, Per Hilmar Nybø, Sandra Landsvik Børnes og Ståle Melhus. Etter torsdagens teorigjennomgang, fikk alle være med på innveiing fredag kveld, og dømming av alle stilarter i løpet av helgen. Alle som stilte på kurset fikk bestått d-lisens, og er klare for å dømme fremtidige stevner.

Disse seks gikk dommerkurs under norgescuphelgen, og har nå d-lisens. Fra venstre: Frode «Shox» Knudsen, Ståle Melhus, Sandra Landsvik Børnes, Per Hilmar Nybø og Jarleif Amundsen.

En stor gjeng fra Fana IL Kickboxing var i sving i løpet av hele helgen og sørget for at alle som besøkte hallen, enten som publikum, utøvere, trenere, støtteapparat, dommere og funksjonærer fikk en flott opplevelse.

Vi kan ikke nevne alle ved navn, men må løfte frem kjøkken-gjengen som har sørget for at alle som ville fikk både mat og drikke.

Noen fra kjøkkengjengen: f.v. Janet, Meriam, Kari og Marianne. Leder av gjengen, Anne var på butikken for å handle mer varer når bildet ble tatt. I tillegg var det god hjelp å få av snille døtre.

Tilbakemeldingene har vært utelukkende gode fra alle hold, og det beste av alt; klubben fremstår som enda mer sammensveiset etter denne strålende helgen. Vi gleder oss allerede til neste stevne vi skal arrangere.

En liten del av de mange som jobbet dugnad under norgescuphelgen 8.-10. november. (Foto: Camilla Saksvik)

Vel blåst.

Fantastisk VM-bronse til Olina-Karin

Olina-Karin Fossdal kunne smile bredt etter å ha mottatt en velfortjent VM-bronse i Sarajevo.

Olina-Karin Fossdal kunne lørdag motta sin velfortjente bronsemedalje under VM i kickboxing – lettkontakt i Sarajevo i Bosnia Herzegovina.

WAKO VM er i år delt i to, og i Sarajevo konkurreres det i lettkontakt, K1 og low-kick.

Olina-Karin møtte en østerriker i første kamp tirsdag, og vant klart kampen 3-0. Onsdag var det hviledag, før Tyrkia ventet i kvartfinalen torsdag ettermiddag.

– Olina gikk en god kamp både taktisk og teknisk, og styrte kampen hele veien. Hun vant kampen fortjent 3-0, og var med det klar for semifinale fredag, sier trener Morten Saksvik.

I fredagens semifinale møtte Olina-Karin en russisk mostander.

VM-pallen i lettkontakt.

– Russeren var sterk, men Olina var fullt på høyde. Kampen endte til slutt med seier 2-1 til Russland, og bronsemedalje til Olina. Russeren tapte mot en ungarsk motstander i finalen, og etter min mening er det marginale forskjeller mellom Olina og utøverne som bekler de to øverste trinnene på pallen. Olina er helt på høyde med disse motstanderne, og dette handler først og fremst om mesterskapserfaring. Erfaring har Olina fått mer av her, og hun skal jo også representere Norge i VM i Tyrkia i kicklight i november. Det er bare å komme seg hjem og trene videre, med en flott VM-bronse i bagasjen, sier Morten Saksvik.

En fornøyd bronsevinner med mamma og pappa ringside, og trener Morten Saksvik.

Olina Karin klar for kvartfinale i VM

Olina Karin Fossdal vant sin innledende kamp i VM i lettkontakt, og er klar for kvartfinale.

Tirsdag begynte VM i Sarajevo for alvor for Olina Karin Fossdal og Morten Saksvik. Etter innveiing og trekning, møtte hun Østerrike i sin første kamp i lettkontakt.

– Olina gikk en overlegen kamp, og leverte herlig både taktisk og teknisk. Torsdag venter en tyrkisk motstander i kvartfinalen, og det ser vi frem til, sier trener Morten Saksvik.

Onsdag blir det avkobling fra VM-sirkuset. VM i Sarajevo samler 750 utøvere fra 50 land.

– Vi må komme oss litt bort fra konkurranseområdet, og tenke på noe annet noen timer. Få litt lett trening, før vi retter fokuset mot neste kamp. Olina er i godt humør, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Morten Saksvik.

Vi ønsker Olina og Morten lykke til videre. Vi heier på dere.

Overlegen seier i første kamp er en god start på VM.

Oppstart mandag 26. august

Mandag 26. august ønsker vi velkommen til oppstart av trening for alle partier.

Vi gleder oss til å ønske alle gamle og nye utøvere velkommen til trening i vår nye storstue i Tunesflaten Idrettshall på Råstølen.

Treningstidene finner dere i timeplanen, og det er noenlunde de samme tidspunkter og dager som tidligere. Sjekk ditt parti.

Nybegynnerpartiet starter opp tirsdag 27. august.

Det er begrenset med parkeringsplasser på Tunesflaten, så det enkleste er å ta Bybanen til Råstølen, og gå ett minutt til hallen.

Velkommen til trening med mening.

– Vi har fått Norges flotteste kickboxingsarena

RINGEN: I de nye treningslokalene har vi endelig fått fastmontert ring av ypperste klasse. Dette er samme type ring som leveres til de olympiske sommerlekene neste sommer.

Grunnlegger av Fana Kickboxing og hovedtrener, Morten Saksvik, er i fyr og flamme over det nye treningsanlegget som Fana IL Kickboxing nå skal ta i bruk. – Dette er julaften, 17. mai og bursdag på en gang!

Bergen kommune har ferdigstilt den nye idrettshallen på Tunesflaten vegg i vegg med Zinken Hopp skole på Råstølen. Kostnaden på hallen er i overkant av 90 millioner kroner.

I andre etasje i hallen har Fana IL Kickboxing fått være med på å skreddersy sine nye treningslokaler. Vi har fått over 250 kvadratmeter, og dette har alt en kickboxer kan drømme om av fasiliteter.

Foruten fastmontert ring på 7×7 meter, er det for første gang i Norge bygget inn rails i taket for flytting av boksesekkene.
Systemet som er kjøpt inn er amerikansk, og gjør at arealet kan utnyttes maksimalt. Boksesekkene henger inne på lagerrommet når de ikke er i bruk, og kan trekkes ut i salen gjennom en luke i veggen. Sekkene kan låses på ønsket sted hvor som helst på railen.

I tillegg er det ribbevegger, speilvegg, pull-ups, ergometersykkel, romaskin, videoanlegg, USB-ladere i veggen, PA-anlegg og timer for ringen, for å nevne noe.

I første etasje er det seks garderober, en stor håndballbane som kan deles opp i tre mindre spilleflater og en scene. I vestibylen er det kiosk og venteområde.

– Dette er en drøm som blir virkelighet, og vi gleder oss til å ønske gamle og nye medlemmer velkommen til trening i den nye storstuen vår. Bergen kommune har vært fantastisk velvillige, og vi har blitt møtt med en åpenhet og forståelse for ønskene vi har fremmet i prosessen. Det mest imponerende er at vi har vært med på planleggingen fra før bygget ble påbegynt. Det har ført til at våre ønsker og spesifikasjoner har blitt tatt hensyn til under byggingen, og resultatet er et enestående anlegg skreddersydd for våre kickboxing-utøvere, sier Morten Saksvik.

SKINNEANLEGG: Et amerikans railsystem er bygget inn i taket fra lagerrommet og helt ut til ringen. Boksesekkene henger inne på lageret når de ikke er i bruk, og kan trekkes ut i salen og festes der man ønsker.

Det eneste som gjenstår i skrivende stund er å legge matter på gulvet. Deretter skal Bergen kommune gi sin brukstillatelse på bygget.

– Vi forventer at denne brukstillatelsen vil komme mandag 19. august. Det er i alle fall det kommunen selv har sagt. Om det kommer forsinkelser, er det kun snakk om kort tid før vi kan ønske gamle og nye medlemmer velkommen til vår nye storstue, sier trener Morten Saksvik.

ROMSLIG: Vi har fått over 250 kvadratmeter med lyse, moderne og flotte lokaler. På veggene er det også funnet plass til pull-up-stativer.

Utenfor Tunesflaten idrettshall er det bygget trampolinepark og klatrepark, og gang- og sykkelveinettet går rett utenfor døren.

– Vi har benyttet sti-nettet rundt Siljustøl for løpetrening tidligere, og det ligger rett i nabolaget. I tillegg er bybanestoppet på Råstølen rett utenfor døren, så det er enkelt å komme seg til og fra trening, sier Morten Saksvik.

Alle partier skal trene i de nye lokalene, og tidene som er satt opp finner du på siden for treningstider.
– Vi vil komme med en endelig melding på når treningen starter opp på vår Facebookside når kommunen har gitt brukstillatelse, så det er bare å følge med der, sier Ståle Melhus.

Bergen kommune har satt dato for den offisielle åpningen til torsdag 5. september.

Full klaff for Raymond

Raymond Gaassand Straume fikk revansje mot tyske Steffen Luer og vant wc-gull i finalen i Bestfighter i Rimini.

Raymond Gaassand Straume gikk helt til topps i Wako world cup Bestfighter Rimini. I tillegg ble det en bronse i fullkontakt for Mariell Gaassand Straume og sølv i kicklight for Olina Karin Fossdal. 

Fana IL Kickboxing reiste til Rimini Italia med seks utøvere. Turneringen hadde i år 2760 utøvere fra 42 nasjoner, og dette er den mest prestisjefylte turneringen i world cup-serien. Det er også den høyest rangerte approberte i den norske EM og VM-kvalifiseringen for norske utøvere.

Full klaff
Vår landslagsutøver i -75 kilo fullkontakt, Raymond Gaassand Straume hadde en god helg, og åpnet stevnet med å slå en polsk motstander. I andre kamp møtte han en ukrainer, som også måtte se seg slått. I finalen møtte Raymond tyske Steffen Luer.

– Raymond møtte tyskeren i finalen i Innsbruck og tapte. Denne gangen var det tid for revansje. Raymond styrte alle rundene i finalen. Han var bestemt og rolig, og tyskeren klarte aldri å jevne ut ledelsen til Raymond. Raymond var tålmodig og angrep og forsvarte seg bra etter angrep. Kampen endte med en fortjent 3-0 seier til Raymond, som var tydelig glad for sitt første italienske world cup-gull hvor han tidligere har flere sølv, sier trener Morten Saksvik.
Vi gratulerer Raymond!

Bronsemedalje til Marielle Gaassand Straume i hennes første internasjonale sesong i fullkontakt som senior. Samtidig viser hun at hun er helt på talefot med de beste i klassen.

Lys fremtid
Marielle Gaassand Straume slo sin tyske motstander i kvartfinalen 3-0 i -56kg fullkontakt. I semifinalen møtte hun merriterte Irina Parakhina fra Russland.
– Det ble en fysisk batalje, hvor Marielle ikke viste noen respekt for den mer erfarne russiske motstanderen. Marielle ledet store deler av kampen. Da det gjensto fem sekunder av kampen viste poengtavlen 2-1 til Marielle. Datamaskinen som styrer den elektroniske dømmingen har rundt to sekunders responstid, så da kampen var over, fikk Parakhina registrert treff i siste sekund. Dermed ble det et bittert 2-1 tap for Marielle og bronsemedalje. Imidlertid var kampen og prestasjonen en god bekreftelse på at hun holder stand mot de beste i sin debutsesong i senior ringsport, og fremtiden ser lys ut, sier trener Morten Saksvik.

Olina Karin Fossdal fikk sølv i kicklight, og hentet hjem nok en medalje fra den internasjonale arenaen.

Jevn finale
I kicklight -60 kilo senior fikk Olina Karin Fossdal walkover i første kamp fordi motstanderen ikke møtte til kamp.  
Olina møtte en sterk og bevegelig italiener i kamp to.
– Olina holdt presset i kampen, og midt i andre runde treffer hun italieneren med et spark til hodet, noe som sender henne i gulvet. Etter en legesjekk kommer ikke den italienske motstanderen på matten igjen, og Olina er klar for finalen hvor hun møter Flavia Verona. Verona er den antatt sterkeste utøveren i klassen, og hun tar en komfortabel ledelse i første runde. I pausen legger vi om taktikken med å bruke mer arm-kombinasjoner og mindre spark. Olina tar igjen hele forspranget, og de siste 30 sekundene er begge utøverne slitne og henger på hverandre. Verona tar siste stikk, og vinner den meget jevne finalen. Det blir sølv til Olina, som er en veldig bra søknad for kvalifisering til VM til høsten, sier Morten Saksvik.
Olina tapte innledende kamp i sin andre gren, lettkontakt.

Patrick Gaassand Straume kom til kort mot sin sterke russiske motstander i innledende kamp.

Møtte sterk russer
I -71kg fullkontakt fikk Patrick Gaassand Straume en sterk motstander fra Russland i sin innledende kamp.
– Første runden var jevn, i andre og tredje runde kom russeren sterkt, og Patrick kom under på poeng. Han tok aldri igjen russeren, men leverte en god prestasjon og høster erfaring mot toppene. For Patrick snur det plutselig, og han er på rett vei, sier Saksvik. 

Sandra Landsvik Børnes fikk respektløs til verks mot sterke Daria Kuvakina fra russland, men måtte se seg slått. Russerinnen vant senere klassen.

Tøff motstand
Sandra Landsvik Børnes møtte tøff motstand i Daria Kuvakina fra Russland i -56 kilo fullkontakt. 
– Uten respekt gikk Sandra til verks, og det ble en jevn første runde. I andre runde blir hun truffet av en del kjappe slag- og sparkkombinasjoner fra Kuvakina. Sandra prøver å svare i tredje runde, men kommer til kort, og taper 3-0 for Daria Kuvakina som senere vant klassen, sier Morten Saksvik.

Christine Hagatun gikk en god innledene kamp og vant fortjent 3-0.

God innledende
Christine Hagatun leverte en veldig bra teknisk og taktisk kamp i innledende runde i -60kg lettkontakt.
– Christine gikk en god første kamp og vant fortjent 3-0. I kvartfinalen møtte hun en bevegelig italiener, og gikk en jevn kamp. Helt til det siste gikk de og fintet og ventet hverandre ut. Christine hadde sjansen til å utligne den knappe ledelsen til italieneren, men ble litt for avventende. Dermed endte kampen 2-1 til italieneren. Christine gjorde en fin innsats, og neste gang blir hun nok ikke like avventende, sier Morten Saksvik.

Sunn trening i et sunt miljø